Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Veteranske športne igre šah, streljanje, košarka, met bombe, pikado, vlečenje vrvi

Leto 2016

Odlično 7. mesto OZVVS Velenje na 15. veteranskih športnih igrah v Leskovcu pri Krškem

DSC07558

V Leskovcu pri Krškem so se 11. junija 2016 že petnajstič odvijale veteranske športne igre v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze policijskih veteranskih društev Sever,  Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Krško in PVD Sever Posavje.

Iger se je udeležilo 143 ekip in preko 750 tekmovalcev ter številni navijači, ki so bodrili svoje favorite.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence tekmovanja in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Krško mag. Miran Stanjko, predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, podpredsednik ZVVS Marjan Grabnar, predsednik OZVVS Krško Božo Kosalec in predsednik PVD Sever Posavje Rajko Veber.

Tekmovanje je potekalo v šestih panogah in sicer: v pikadu, vlečenju vrvi, košarki, šahu, streljanju in metu bombe in je potekalo brez zapletov. Tako komisija za pritožbe ni imela nikakršnega dela. Tekmovalci so se tudi tokrat odlično odrezali in ekipni zmagovalci so bili že tretjič zapored postali OZVVS Zgornja Gorenjska, ki je že petič tudi skupni zmagovalec in tako postali trajni lastniki prehodnega pokala. Drugo mesto so osvojili tekmovalci OZVVS Slovenska Bistrica, tretje mesto pa tekmovalci OZVVS Spodnje Savinjske doline. Med PVD Sever so zmagali PVD Sever Celje, drugo mesto PVD Sever Maribor in tretje PVD Sever Ljubljana. Najboljšim ekipam in tekmovalcem v posameznih panogah so bili na zaključni prireditvi podeljeni pokali in medalje. Zbrane je nagovoril predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič.

Tako tekmovalci kot udeleženci 15. veteranskih športnih iger so izrazili vse pohvale in čestitke organizatorjem letošnjih iger OZVVS Krško in PVD Sever Posavje z obljubo, da se naslednje leto ponovno snidejo.
Vir: ZVVS

Spoštovani,
Kljub okrnjeni udeležbi na 15. veteranskih igrah in brez ekipe za košarko, smo dosegli odlično 7 mesto v skupni razvrstitvi. Pohvala vsem sodelujočim tekmovalcem. Upam, da nas bo na prihodnjih veteranskih igrah več.

Predsednik OZVVS Velenje,
Zdenko Hriberšek

Rezultati, beri več...
Fotogalerija, beri več...

Leto 2015

Uspešno izvedene 14. veteranske športne igre (13. junija 2015, Dobrovnik)

V soboto, 13.06.2015 se je ekipa OZVVS Velenje udeležila 14. Veteranske športne igre na tekmovališčih dvojezične osnovne šole Dobrovnik v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Lendava in Policijskim veteranskim  društvom Sever Pomurje.

Na otvoritve prireditvi so udeležence pozdravili župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar , predsednik ZVVS Ladislav Lipi č, predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas , predsednik PO Pomurje Branko Bratkovič in ravnateljica osnovne šole Dobrovnik Katarina Kovač .

Med člani veterani je to postala že tradicionalna oblika druženja, kljub temu pa ni manjkal tekmovalni, športni duh.

Organizatorji iger so poskrbeli za prijazen sprejem reprezentanc iz vse Slovenije, pripravili pravo veteransko proslavo ob otvoritvi iger s prihodom praporov, kulturnim programom in slovesnimi nagovori. Nato smo se z dvorišča Dvojezične OŠ v Dobrovniku odpravili na številna tekmovališča. Med tem je bilo veliko priložnosti za prijateljski stisk rok, klepet, obujanje spominov in okrepčilo s pravim Prekmurskim bogračem.

Skupni zmagovalci 14. veteranskih iger je postala OZVVS Zgornja Gorenjska, 2. mesto so zasedli tekmovalci iz OZVVS Spodnje Savinjske doline, 3. mesto pa tekmovalci iz OZVVS Ruše. Na zaključni prireditvi so najboljše tri ekipe prejele pokale, prve tri v posameznih panogah pa medalje in pokale.

bombaMetanje bombe – Kuri Stojan, Jože Iršič in Milan Hrovat

Iz OZVVS Velenje smo se prijavili za tekmovanja v streljanju z zračno puško v konkurenci 38 ekip in 152 strelcev, v pikadu po sistemu »MASTER OUT 301 (25 ekip), v vlečenju vrvi (14 ekip), v košarki (12 ekip) in v metu bombe (26 ekip).
Poleg teh je organizator ponudil še šah v kateri se je pomerilo 23 ekip.

Udeleženci veteranskih športnih igre so izrazili čestitke organizatorjem, k dobremu počutju je prispevalo tudi dobro vreme in prijazni gostitelji. Zato so udeleženci domov odšli s sklepom, da se naslednje leto ponovno snidemo na 15. veteranskih športnih igrah.

Barve OZVVS Velenje smo zastopali: 

MET BOMBE: Jože IRŠIČ, Stojan KURI, Milan HROVAT
PIKADO: Pavla HROVAT, Ivek KOS, Stojan KUKOVICA
STRELJANJE: Martin HUDALES, Tomislav SUŠEC, Milan HROVAT
KOŠARKA: Srečko RAMŠAK, Miro JEGRIŠNIK, Matjaž KLEMENČIČ
VLEČENJE VRVI: Jože IRŠIČ, Stojan KURI,  Stojan KUKOVICA, Milan HROVAT, Martin HUDALES, Martin HRASTNIK

V nadaljevanju objavljamo uradne rezultate 14. veteranskih športnih iger.

Fotogalerija: VETERANSKE IGRE 2015, Dobrovnik

doc Razpis VŠI 2015

V letu 2014

13. Veteranske športne igre 2014

Minulo soboto so se slovenski veterani - člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo in člani Policijskega veteranskega društva SEVER zbrali na njihovem športnem dogodku pri Osnovni šoli Šmarje. To so bile letos 13. veteranske športne igre. Športniki so tekmovali v 6 različnih disciplinah, po svečani otvoritvi, tekmovanju in podelitvi pokalov pa je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači. 

13. veteranskih športnih iger, ki so letos potekale na športnih površinah Osnovne šole Šmarje, se je udeležilo kar 550 športnikov in športnic, ki so jih spremljali številni navijači. Ti so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja in dodatno motivirali tekmovalce k zmagi.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš in predsednik športne komisije ZVVS Adi Vidmajer, ki je imel hkrati tudi to čast, da je igre otvoril.

Po odpovedi tekmovalcev Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje zaradi tragičnih smrti policistov v prometni nezgodi na avtocesti, so se tekmovanja udeležile ekipe iz štirih Policijskih veteranskih društev Sever, in sicer iz Celja, Ljubljane, Maribora in Novega Mesta, tako da je bilo vseh tekmovalnih ekip 31.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Šmarje pri Jelšah, pokal za tretje mesto pa je šel v roke ekipi OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVDS Celje. .

Udeleženci kot tudi obiskovalci so bili z izvedbo iger izjemno zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Šmarje pri Jelšah in PVDS za celjsko območje-odbor Šmarje. 

Rezultati tekmovanj:

Vlečenje vrvi
1. mesto: Zgornja Gorenjska (OZVVS)
2. mesto: Ruše (OZVVS)
3. mesto; Postojna (OZVVS)

Šah
1. mesto: Kočevje (OZVVS)
2. mesto: Zgornja Gorenjska (OZVVS)
3. mesto: Spodnja Savinjska dolina (OZVVS)

Košarka
1. mesto: Zgornja Gorenjska (OZVVS)
2. mesto: Postojna (OZVVS)
3. mesto: Šmarje pri Jelšah (OZVVS)

Streljanje
1. mesto: Dolenjska (OZVVS)
2. mesto: Celje (SEVER)
3. mesto: Šmarje pri Jelšah (OZVVS)

Met bombe
1. mesto: Dolenjska (OZVVS)
2. mesto: Kočevje (OZVVS)
3. mesto: Spodnja Savinjska Dolina (OZVVS)

Pikado
1. mesto: Vrhnika-Borovnica (OZVVS)
2. mesto: Zgornja Gorenjska (OZVVS)
3. mesto: Šoštanj (OZVVS)