Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na 19. Kajuhov pohod k Žlebniku

0 Komentarji
1424
09 feb 2017

Občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanj pripravlja v soboto, 18. februarja 2017, 19. tradicionalni Kajuhov pohod.

Zbor pohodnikov bo ob 11. uri v Lajšah pri domačiji Kodrun, od koder bodo ob 11.30 krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje. Tam je pred 73 leti padel naš narodni heroj, borec in pesnik Karel Destovnik Kajuh.

Ob 14. uri bo spominska slovesnost s kulturnim programom. Slavnostni govornik na prireditvi bo Jan Škoberne, poslanec Socialnih demokratov v Državnem zboru Republike Slovenije.

Obvestilo:

V spomin na 73. obletnico prihoda XIV. divizije na Štajersko bo Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje skupaj s krajevnimi organizacijami ZB organiziralo spominske slovesnosti, ki bodo potekale v Paki, Cirkovcah, Ravnah in Zavodnjah.

V petek, 17. 2. 2017 ob 15.00 uri bo potekala slovesnost pri spomeniku v Paki, kjer bo slavnostni govornik Bojan Voh, podpredsednik Združenja borcev za vrednote NOB Velenje, v programu pa bodo nastopili otroci DPM iz Pake, učiteljice osnovne šole Šalek z recitali in pevski zbor Paški veseljaki.

V petek, 17.2. 2017 ob 16.30 uri pa bo slovesnost pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah, kjer bo slavnostni govornik podžupan  Mestne občine Velenje Peter Dermol,  v programu bo nastopil  Pevski oktet  iz Doliča, učenci osnovne šole Cirkovce, harmonikar in Ansambel bratov Avbreht.

V soboto, 18.. 2. 2017 ob 11.00 uri bo potekala slovesnost v Ravnah pri Osreških pečeh, slavnostni govornik bo predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Velenje Bojan Kontič, v programu pa bodo sodelovali še Moški pevski zbor KUD Ravne, Ženski pevski zbor KUD Ravne, Vaška godba in recitatorji.

Občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanj skupaj z ZB NOB Velenje pa organizira v soboto, 18. 2. 2017 ob 11.30 uri v Lajšah pri domačiji Kodrun zbor pohodnikov, ki bodo krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje, kjer je padel naš borec in pesnik Karel Destovnik Kajuh. Ob 14.00 uri pa se bo pričela proslava, kjer bo slavnostni govornik Jan Škoberne, poslanec v Državnem zboru RS, nastopil pa bo tudi Moški pevski zbor Kajuh in učenci osnovne šole z recitalom.

Na vseh prireditvah bo prisotna tudi Šaleška konjenica, ki bo prehodila celotno pot XIV. divizije od Sedlarjevega do Žlebnika v Zavodnjah, na pot pa bo krenila že v petek, 10. 2.2017 iz Sedlarjevega.

Na prireditve vabimo vse ljudi, ki spoštujejo našo zgodovino in narodnoosvobodilno borbo, brez katere danes ne bi imeli svoje države.

Vabilo na proslave povzeto iz:
Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje    

0.0
Zadnja posodobitev: petek 10 februar 2017 06:48
Sorodne Novice: Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje XII. pohod in slovesnost v spomin Toniju Mrlaku Vabljeni na prireditev ob treh praznikih Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na strokovno ekskurzijo, 2022 Vabljeni na otvoritev Parka državnosti Pohod za mir 2022 Vabljeni na vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91
Kajuhov pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!