Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Nagovor predsednika OZVVS Velenje, 2021

0 Komentarji
992
24 dec 2020

Zakaj smo postali veterani vojne za Slovenijo? Zaradi odločitve, ki ni bila lahka.

Leta 1991 smo se odločili, da svoja življenja damo v roke domovini. Ko smo takrat odhajali od doma in svojih bližnjih nismo vedeli, kaj nas čaka. Sreča, naša odločnost, usposobljenost in predvsem razsodnost so poskrbele, da se je zgodba tako končala. Ne upam si predstavljati, kako bi se stvari razvile ob drugačnem razmišljanju in obnašanju.

Zato bodimo ponosni na to, kar smo takrat storili. Nič ni bilo enostavno in samoumevno. Ne ozirajmo se na vse tiste, ki bi naš prispevek zmanjševali, ali se iz njega norčevali. Naša življenja so bila izpostavljena in drugih nimamo. Zaradi vsega tega upam, da se ob trideseti obletnici ponosno srečamo, si pogledamo v oči in stisnemo roke. Ob tem se spomnimo vseh tistih, ki jih ni več med nami.

Vsem želim zdravja, sreče! Leto, ki se izteka pa naj gre v spomin kot nočna mora. Veselim se srečanja ob praznovanju naše odločitve in srečnega konca.

S spoštovanjem,
Zdenko Brložnik
Velenje, 11. 12. 2020

voscilo2021Spoštovani!

0.0
Zadnja posodobitev: četrtek 24 december 2020 06:03
Sorodne Novice: STROKOVNA EKSKURZIJA OZSČ VELENJE ZA LETO 2023 Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Zapisnik volilne konference OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Izjava predsednika Ladislava Lipiča Članice in člani OZVVS Velenje vabljeni na redni letni zbor Nagovor predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča na letnem zboru ZVVS Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob dnevu Teritorialne obrambe RS Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob Dnevu suverenosti
nagovor

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!