Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Pismo podpore predsedniku ZVVS generalmajorju Ladislavi Lipiču iz Združenja SEVER

0 Komentarji
1338
22 jan 2017

PODPORA ZVEZI VOJNIH VETERANOV SLOVENIJE IN NJENEMU PREDSEDNIKU GENERALMAJORJU LADISLAVU LIPIČU

Člane Združenja Sever že nekaj časa zelo motijo izjave posameznikov, ki se imajo za najbolj zaslužne v osamosvojitvenih procesih in vojni za Slovenijo, v določenih medijih ter izjave in razprave na Odboru za obrambo Državnega zbora RS s strani predsednika odbora g. Mahniča, nekaterih članov tega odbora in drugih udeležencev sej tega odbora. Pri tem zelo izstopajo izjave članov Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Naše stališče do navedenega združenja vam je znano, se pa z vami zelo strinjamo, da njihovi sedanji poskusi potvarjanja zgodovine slovenskega osamosvajanja in vojne za Slovenijo presega vse meje dopustnega.

Zato podpiramo vaše pismo, ki ste ga posredovali na Nova24TV z zahtevo, da ga v celoti objavijo v časovnih okvirih in številu ponovitev, v katerih so gledalcem sporočali neresnice o Zvezi vojnih veteranov Slovenije in njenem predsedniku. Še posebej želimo poudariti, da generalmajorja Ladislava Lipiča, predsednika ZVVS visoko cenimo in spoštujemo. Veseli smo, da lahko z njim sodelujemo in da lahko ZPVD Sever skupaj z ZVVS zagovarja resnico o osamosvojitvenih procesih in vojni za Slovenijo.

Podtikanja in lažno prikazovanje aktivnosti in dejanj predsednika Lipiča in ZVVS pomeni poskus razvrednotenja vsega tistega, kar smo zelo uspešno opravili veterani – člani ZVVS in Združenja Sever v osamosvojitvenih procesih in vojni za samostojno Slovenijo. Člani Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve so danes tisti, ki v ZVVS in Združenju Sever niso uspeli zagovarjati »svoje sanje ali blodnje«, da so le oni najpomembnejši in edini, ki imajo največ zaslug za osamosvojitev.

Vse kar je bilo omenjeno proti g. Lipiču je pritlehno dejanje in ima tudi vse znake kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po 171. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije.
Glede na vse navedeno predlagamo, da se vodstvi ZVVS in ZPVD Sever čim prej sestaneta in dogovorita o nastopanju proti tem in drugim poskusom potvarjanja zgodovine, pripraviti pa se moramo tudi na nadaljevanje že dvakrat sklicane seje Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije. Naslednjega nadaljevanja seje odbora se moramo udeležiti v čim večjem številu in odgovoriti na vprašanja z argumenti in pisnimi dokazili, posameznikom pa moramo postaviti nekatera vprašanja, na katera do danes še niso odgovorili.

Skupaj v vojni, skupaj proti potvarjanju zgodovine!

Dr. Tomaž Čas
PREDSEDNIK

podpora-ZVVS-in-predsedniku-Lipicu

0.0
Zadnja posodobitev: četrtek 26 januar 2017 08:14
Sorodne Novice: Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Zapisnik volilne konference OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Dopis ZVVS Izjava ZVVS in ZPVD Sever Redni letni zbor članov in članic Združenja veteranov in veterank Območnega združenja veteranov vojn Članice in člani OZVVS Velenje vabljeni na redni letni zbor
podpora Ladislavu Lipiču

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!