Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Poročilo o strokovni ekskurziji v Ljubljano

0 Komentarji
988
14 nov 2019

V petek, 8. novembra 2019 smo se člani OZVVS Velenje in naši bližnji odpravili proti prestolnici. Najprej smo si ogledali spominsko obeležje posvečeno pilotu, ki je bil sestreljen nad Rožno dolino, medtem, ko je z neoboroženo Gazelo prevažal kruh enotam v vojašnico na Vrhniki – Toniju Mrlaku. Tam nas je pričakal sin pokojnega pilota in tehnik Bogo Šuštar. Z minuto molka in prižigom sveče smo počastili spomin na umrlega. 

ljubljana

Pot nas je vodila do parka Tivoli, nato pa v Muzej novejše zgodovine Slovenije. Ogledali smo si fotografsko razstavo Naceta Bizilja – Retrospektivno razstavo. Ogledali smo si tudi stalno razstavo Slovenci v XX. stoletju. V muzeju smo si ogledali zbirko orožja, vojaške opreme, zbirka plaket, odlikovanj, značk, znakov, itd..

V Pivovarskem muzeju v stavbi nekdanje sladarne Pivovarne Union smo si ogledali zgodovinski prikaz proizvodnje piva, sodarstva in gostilniške opreme, nato pa proizvodne prostore Pivovarne Union.

Po odličnem kosilu smo obiskali še spominsko obeležje na Žalah, ki je posvečeno padlim v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Ekskurzijo smo zaključili v Mladinskem centru Šmartno ob Paki, kjer smo se srečali tudi z županom – g. Jankom Kopušarjem.

Zapisal: Bojan Čampa
Velenje, 10. 11. 2019

ljubljana

ljubljana

ljubljana

ljubljana

ljubljana

ljubljana

0.0
Zadnja posodobitev: četrtek 14 november 2019 07:14
Sorodne Novice: Sporočilo za javnost: Obsojamo nedostojno ravnanje z državnimi simboli Letno poročilo o obiskanosti spl. strani
ekskurzija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!