Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na spominsko slovesnost v spomin na 72. obletnico XIV. divizije

0 Komentarji
2380
17 feb 2016

V spomin na 72. obletnico prihoda XIV. divizije na Štajersko bo Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje skupaj s krajevnimi organizacijami ZB organiziralo spominske slovesnosti, ki bodo potekale v Paki, Cirkovcah, Ravnah in Zavodnjah.

V petek, 19. 2. 2016, ob 15.00 uri vas vabimo na slovesnost pri spomeniku v Paki, kjer bo slavnostni govornik Jan Škoberne, poslanec v Državnem zboru RS, v programu pa bodo nastopili otroci DPM iz Pake, učitelji osnovne šole Šalek z recitali in pevski zbor Paški veseljaki. Na spominski slovesnosti bo sodelovala tudi Šaleška konjenica, ki bo prehodila celotno pot XIV. divizije od Sedlarjevega do Žlebnika v Zavodnjah.

Vabilo--proslave-ZB-Velenje-2016---Paka-2

V petek, 19.2. 2016 ob 16.30 uri vas vabimo na slovesnost pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah, kjer bo slavnostni govornik dr. Franc Žerdin, podpredsednik ZB NOB Velenje, nastopil pa še bo MPZ iz Doliča, učenci osnovne šole Cirkovce, harmonikar in Ansambel bratov Avbreht. Na spominski slovesnosti bo sodelovala tudi Šaleška konjenica, ki bo prehodila celotno pot XIV. divizije od Sedlarjevega do Žlebnika v Zavodnjah.

Vabilo--proslave-ZB-Velenje-2016-Cirkovce-2

V soboto, 20. 2. 2016, ob 11.00 uri vas vabimo na slovesnost v Ravnah pri Osreških pečeh. Slavnostna govornica bo ministrica za obrambo RS Andreja Katič, v programu pa bodo sodelovali še Moški pevski zbor KUD Ravne, Ženski pevski zbor KUD Ravne, Vaška godba in recitatorji. Na spominski slovesnosti bo sodelovala tudi Šaleška konjenica, ki bo prehodila celotno pot XIV. divizije od Sedlarjevega do Žlebnika v Zavodnjah.

Vabilo--proslave-ZB-Velenje-2016---Ravne-2

Vljudno vabljeni!

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 17 februar 2016 14:59
Sorodne Novice: Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO Slovesnost ob Dnevu suverenosti na Ptuju Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Slovesnost ob 32. letnici prvega prebeglega helikopterja JLA XII. pohod in slovesnost v spomin Toniju Mrlaku Prevzem spominskega odlikovanja ob 30 letnici vojne za Slovenijo Vabljeni na prireditev ob treh praznikih Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na otvoritev Parka državnosti
XIV. divizija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!