Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na spominske slovesnosti

0 Komentarji
1020
13 feb 2019

V spomin na 75. obletnico prihoda XIV. Divizije na Štajersko bo Združenje borcev za vrednote NOB Velenje skupaj s Krajevnimi organizacijami ZB organiziralo spominske slovesnosti, katere bodo potekale pri spomenikih v Paki, Cirkovcah, Ravnah in Zavodnjah.

XIV. divizija je krenila na svoj legendarni in težki pohod leta 1944 iz Suhorja, preko Sedlarjevega, Gračnice, Socke, Kozjaka, Pake, Graške Gore, Raven in Zavodenj, kamor je prispela 21. februarja 1944. Na tej poti je v hudih bojih z Nemškimi okupatorji padlo skoraj polovica borcev, veliko pa je bilo ranjenih.

Območno ZB NOB VELENJE bo skupaj s KO ZB  pripravilo spominske slovesnosti pri spomenikih in spominski plošči:

V petek, 22. februarja 2019 ob 15.00 uri pri spomeniku v Paki.
Slavnostna govornica bo ministrica za pravosodje Andreja Katič, v programu bo nastopila Karmen Grabant z recitali, pevski zbor društva upokojencev Paka in otroci iz Društva prijateljev mladine iz Pake.

V petek 22. februarja 2019 ob 16.30 uri pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah.
Slavnostni govornik bo častni občan MOV Srečko Meh, v programu pa bodo nastopili še učenci osnovne šole z recitali, ansambel Bratov Avbreht, harmonikar Lars Jeseničnik Lemež in Moški pevski zbor iz Doliča. Krajevna skupnost Cirkovce pa bo poskrbela za tople napitke in malico.

V soboto, 23. februarja 2019 ob 11.00 uri bo spominska slovesnost pri spomeniku padlih partizanov v Ravnah pri Osreških pečeh.
Slavnostni govornik bo podžupan Mestne občine Velenje in član Izvršnega odbora ZB NOB Velenje Peter Dermol, program in recitale pripravlja Kulturno umetniško društvo Ravne, z recitali bodo nastopili še otroci, Moški pevski zbor Ravne in Vaška godba.    

V soboto, 23. februarja 2019 ob 14.00 uri se bomo poklonili borcu in pesniku Karlu Destovniku Kajuhu v Zavodnjah na kmetiji Žlebnik.
Slavnostni govornik bo podpredsednik ZB NOB Velenje Bojan Voh, nastopil bo Moški pevski zbor Kajuh, otroci osnovne šole Karla Destovnika Kajuha iz Šoštanja in harmonikar Gašper.

Tudi letos bo iz Lajš pri Šoštanju organiziran že 21. pohod k Žlebniku. Pohodniki se bodo zbrali pri Kodrunovi domačiji ob 11.00 uri in krenili na pot. Na voljo bosta dve poti, krajša traja malo manj kot dve uri, daljša pa dve uri in pol.
Organizator pohoda je Mladi forum Socialnih demokratov Šaleške doline in občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanja. Poskrbeli bodo tudi za tople napitke in sendviče.

Na vseh prireditvah bodo prisotni tudi praporščaki in Šaleška konjenica, katera bo krenila na pot že v petek zjutraj  iz Socke.
Na vseh prireditvah bo poskrbljeno za tople napitke in prigrizke, prireditve bodo v vsakem vremenu.

Vabljeni !

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 13 februar 2019 09:22
Sorodne Novice: Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Prevzem spominskega odlikovanja ob 30 letnici vojne za Slovenijo Vabljeni na prireditev ob treh praznikih Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na strokovno ekskurzijo, 2022 Vabljeni na otvoritev Parka državnosti Vabljeni na vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91 Vabljeni na 35. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2022
spominske slovesnosti

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!