Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Tekmovanje v lovu rib s plovcem za pokal OZVVS Velenje

Leto 2019

V soboto, 7. septembra 2019 je na Šmartinskem jezeru potekalo 4. tekmovanje v lovu rib s plovcem za pokal 89. OŠTO Velenje Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje 2019. V lov za najboljši rezultat se je podalo devet ekip. Letos je na tekmovanju že drugo leto sodelovala ekipa iz Bjelovarja (Hrvaška).

Zaradi spremenjene zakonodaje je letos potekalo tudi tekmovanje v kategoriji za Ribiškega carja, v kateri je sodelovalo pet tekmovalcev.

Po pozdravnem nagovoru gostitelja in vodstva tekmovanja so tekmovalci zavzeli svoja mesta. Kljub rahlo deževnemu vremenu ni manjkalo dobrega vzdušja in tekmovalnosti. Zaključku tekmovanja je sledilo tehtanje ulova. Ekipna zmaga je šla v roke ekipi OZVVS Velenje 1 (Detlbach, Višič, Sešel), drugo mesto je zasedla ekipa OZVVS Dravograd (Skrbiš, Monguš, Družinič) in tretje mesto ekipa OZVVS Velenje 2 (Vejnovič, Abrič, Špegel). Ostale ekipe so se uvrstile skladno s količino ulovljenih rib, tekmovalcev brez ulova ni bilo.

Veselili smo se pogleda na ulovljenega krapa (4970 gramov), ki ga je ujel tekmovalec ekipe iz Bjelovarja (Dostal Milan). V kategoriji Ribiški car je najtežjo ribo ujel tekmovalec OZVVS Mežiška dolina (Vornšek Ciril). V jezero je bilo vrnjeno preko 109 kg rib.

IMG_20190907_151214-Ribičija-Šmartinsko

IMG_20190907_151214-Ribičija-Šmartinsko

IMG_20190907_151214-Ribičija-Šmartinsko


Leto 2018

3. tekmovanje veteranov v lovu rib s plovcem za pokal 89. OŠTO OZVVS Velenje 2018 se je pričelo v ranem jutru v soboto, 15. septembra 2018.

Po sprejemu vseh ekip,pozdravu in otvoritvi, je Šmartinsko jezero odeto v prelepe jesenske barve obsijano s soncem, nudilo ulov rib devetim ekipam ribičev veteranov. Prav posebej so bili deležni prisrčnega sprejema in dobrodošlice veterani iz sosednje Hrvaške - iz Bjelovarja, ki so bili udeleženi prvič.

Rezultati

Ekipna zmaga se je ponovno nasmehnila ekipi organizatorja - OZVVS Velenje ekipa 1 v sestavi Detlbach Jože, Sešel Pavel in Vincek Zvonko . To je tretja zapovrstna zmaga in s tem trajna osvojitev prehodnega pokala. Druga je bila ekipa OZVVS Ptuj in tretja ekipa OZVVS Dolenjska.

zmagovalna_ekipa
Zmagovalna ekipa: OZVVS Velenje ekipa 1

Posamezno v sektorjih: sektor A: 1. mesto Vincek Zvonko (OZVVS Velenje), 2. mesto Horvat Dušan(OZVVS Ptuj) in  3. mesto Abrič Nikola (OZVVS Velenje), sektor B: 1. mesto Sešel Pavel (OZVVS Velenje),  2. mesto Gregorčič Janez (OZVVS Dolenjska) in 3. mesto Dolničar Boris (OZVVS Sl. Bistrica ) in sektor C: 1. mesto Detlbach Jože (OZVVS Velenje), 2. mesto Špegel Stane (OZVVS Velenje) in 3. mesto Žitnik Stane (OZVVS Ptuj).

Člani ekipe iz Bjelovarja
Člani ekipe iz Bjelovarja in člani OZVVS Velenje

Vsi ostali so prav tako ulovili dobro, ni bilo tekmovalca z manj od kilogram ulovljene ribe. Skupaj so v jezero vrnili preko 92 kg rib.

Po slastnem pasulju, v prijetnem klepetu in odličnem razpoloženju smo se v poznem popoldnevu poslovili in si obljubili srečanje spet prihodnje leto.

Untitled-3

Rezultati, več...

Fotogalerija, več...

Zapisala: Marijana Tratnik


Leto 2017

V organizaciji OZVVS Velenje je v soboto, 16.9.2017 bila izvedena 2. tekma za pokal 89. OŠTO  Velenje. Tekmovanje je v oblačnem in deževnem vremenu  potekalo na Šmartinskem jezeru. Vreme ni zmotilo dobrega razpoloženja udeležencev iz Ptuja, Dolenjske, Mežiške doline - z dvema ekipama in domačih dveh ekip OZVVS Velenje.

Tehtanje ulova je izkazalo rezultate ulova, ki je bilo  najbolj naklonjeno domači ekipi OZVVS Velenje 1 (Sešel, Detelbach in Vincek). Druga je bila ekipa udeležencev iz Dolenjske (Leko, Gregorčič in Lamut) in tretja ekipa OZVVS Velenje 2 (Vejnovič, Špegel in Abrič). 

Podeljene so bile tudi medalje najboljšim v posameznem sektorju. Tu so slavili Ptuj (Horvat-A), Velenje 1(Vincek-B ) in Velenje 1 (Detelbach-C). Najtežja je bila riba Zvoneta Vinceka - skoraj 3 kg težak krap, z ostalim ulovom je bil to najboljši rezultat posameznika (12,290 kg).

Prehodni pokal do naslednjega leta ostane v lasti OZVVS Velenje.

Pri tehtanju ulova je bilo veliko navdušenih pogledov na mreže polne ulovljenih rib in spuščanje le teh nazaj v jezero – skoraj sto kilogramov. Udeleženci so bili nad ulovom navdušeni, nekoliko morda razočarani zaradi nepoznavanja razmer lovišča. Razmere so delno krojile tudi vremenske razmere. V dobri volji, želji in obljubi, da se v naslednjem letu spet srečajo se je zaključek nadaljeval s pogostitvijo odličnega toplega obroka.

Zahvala velja sodniku in pomočniku RD Celje, gostiteljem ob Šmartinskem jezeru in prav gotovo tudi Jožetu Detelbachu iz OZVVS Velenje, ki je tekmo pripravil do uspešne izvedbe. 

Sestavila:
Marijana Tratnik

Čestitke vsem na dobri organizaciji (Detelbach J., Kuri S., Tratnik M.) in seveda uspehu tekmovalcev!

Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje


Leto 2015

Uspešno organizirano in izvedeno 1. prvenstvo v lovu rib s plovcem za pokal OZVVS Velenje

Ob lepem in ribolovu namenjenem dnevu, smo v skladu z letnim planom OZVVS Velenje pripravili in izvedli 1. Ribiško tekmovanje za pokal OZVVS Velenje, skupaj z Ribiško družino Velenje. Predsednik organizacijskega odbora Kuri S. in sodniki, so tekmovalcem pojasnili pravila ribiškega tekmovanja, čas trajanja, razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj in pokalov. 

Prisotne ribiče in druge goste je v imenu OZVVS Velenje pozdravil predsednik Hriberšek Z. in jim zaželel dober prijem ter veliko ribiške sreče. 

Tekmovanje je trajalo 3 ure v poštenem medsebojnem sodelovanju in po pravilih Ribiške zveze Slovenije. Ribiče, ki so lovili so nagradile ribe, saj so ribiči skupaj ujeli skoraj 44 kg rib, različnih vrst in velikosti. Najboljšemu je uspelo ujeti kar  8,37 kg rib. Pod budnim očesom sodnikov Ribiške družine Velenje, je bil ulov stehtan, rezultati zapisani, ribe pa vrnjene v Škalsko jezero brez poškodb. O zaključku tekmovanja in razglasitvi rezultatov so bile najboljšim ekipam in posameznikom razdeljeni pokali in medalje. Kljub neugodni izbiri termina tekmovanja so vsi ribiči po družabnem srečanju, ki je sledilo zatrdili, da bodo drugo leto zopet prišli.

2015-066

2015-003

2015-076

Čestitke najboljšim in zahvala Ribiški družini Velenje za korektno izvedbo tekmovanja! Osvojene medalje bodo krasile tekmovalce doma, osvojeni pokali pa vitrine OZVVS, od koder so tekmovalci bili.

Rezultat...
Fotogalerija ...