Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

RAZPIS 32. spominskega pohoda na Triglav

0 Komentarji
1561
23 maj 2017

R A Z P I S 32. spominskega pohoda združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS in SEVER) in Slovenskih častnikov na Triglav

Spominski pohod posvečamo Triglavu - simbolu slovenstva in partizanskim patruljam, ki so se v boju za svobodo povzpele na vrh v letu 1944 in razvitju slovenske zastave 12.  junija 1991 leta. Pohod in zaključna prireditev predstavljata eno od osrednjih vsakoletnih domovinskih prireditev v Sloveniji.

1. PROGRAM POHODA

32. spominski pohod bo  v petek, 07 in soboto, 08. julija 2017. Na pot bomo krenili v petek, 07. julija ob 6-ti uri z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih tradicionalnih smeri na pot krenejo po svojih programih in s svojim varovanjem.

Iz Rudnega polja nas bo pot vodila nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13:30 uri krajša kulturna slovesnost. V slučaju slabega vremena se start pohoda prestavlja za eno uro do 11-h, ko bo sprejeta končna odločitev – pohod DA ali pohod ODPOVEDAN!!
Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo organiziran samo v zanesljivem vremenu.

Sestopili bomo k Triglavskemu domu na Kredarici. Vsem združenjem priporočamo, da pohodnike opremijo s svojim praporom, ki ga bodo ponesli na vrh Triglava oziroma na Kredarico. Posamezna združenja naj organizatorju sporočijo udeležbo na gori s praporom. Prevoz praporov s helikopterjem na relaciji Rudno polje – Kredarica in nazaj bo možen, če bo vreme dopuščalo let helikopterja.
Ob 16:00 uri bomo pred Triglavskim domom na Kredarici obeležili naš pohod in njegovo zgodovinsko izročilo na proslavi s pozdravnim nagovorom in kulturnim programom. Program bomo pričeli z mimohodom praporov vseh združenj po protokolu, ki ga določi praporščak ZVVS. Če pohod na  vrh ne bo mogoč, bo proslava na Kredarici predvidoma ob 15:00 uri – odvisno od vremena. Po tej slovesnosti bomo druženje nadaljevali do približno 22. ure.
Želja je, da bi kulturni program na Kredarici izvajali kulturniki iz vrst pohodnikov. Vabimo pevce, recitatorje in druge, da pripravljenost za nastop javijo organizatorju, ki bo pripravil vse potrebno za usklajeno nastopanje.

Odhod s Kredarice nazaj na Rudno polje bo 08. julija, ob 7. uri.
Od 10:00 do 12:30 ure bo za vse udeležence pohoda na Rudnem polju organizirana prehrana, enolončnica - kosilo. Po tej uri prehrane NE BO več mogoče dobiti!
Ob 13:00 uri bo na biatlonskem stadionu na Rudnem polju zaključna javna prireditev, ki se jo bomo pohodniki udeležili s postrojem, prapori s pohoda  in svečanim prihodom pohodnikov na prireditveni prostor. 

2. ZBIRANJE PRIJAV

Število prijav pohodnikov je neomejeno. Omejeno pa je število prenočišč v Triglavskem domu na Kredarici. Združenja sama po svojih kriterijih določijo pohodnike,  ki bodo nočili na Kredarici. Posamezna združenja imajo na razpolago naslednje število nočitev na Kredarici :

    ZVVS  151                ZZB NOB  52              SEVER   42                 ZSČ   35
       
Organizator je rezerviral 110 prenočišč v Domu Planika in 112 v Staničevi koči.

Prijave poslati na predpisanih obrazcih do vključno ponedeljka, 12 junija 2017 na: Območno združenje VVS Zgornja Gorenjska, Ljubljanska ceta 6, 4240 Radovljica ali info@ radovljica-jesenice.zvvs.si

Prevzem majic, kap, značk in bonov za posamezne skupine mora biti organizirano tako, da ena oseba prevzame ves materijal za vse člane skupine. Po dogovoru bo prevzem možen že v sredo, 05.07. od 11-ure dalje v hotelu Center na Pokljuki, sicer pa v četrtek, 06.07. od 10-ure dalje v sprejemni pisarni pohoda na Rudnem polju. Vsaka skupina vnaprej določi svojega predstavnika, zadolženega za pravočasno podelitev posameznikom. Skupine, ki želijo bone za prenočišče in prehrano prevzeti na Kredarici naj to obvezno navedejo v prijavi, preostanek artiklov v vrečki pa prejmejo v soboto na Pokljuki.

3. ORGANIZACIJA NOČITEV 

Organizator bo v hotelu CENTER na Rudnem polju in Vadbenem centru SV  na Pokljuki ter vojašnici v Bohinjski Beli rezerviral razpoložljiva prenočišča za pohodnike iz oddaljenejših krajev, ki bi želeli dan pred pohodom s četrtka na petek prespati na Pokljuki ali Bohinjski Beli ter s petka na soboto na Pokljuki.  Rezervacijo prenočišča v hotelu CENTER si pohodniki zagotovijo sami po  telefonu številka 04 532 00 00 ali na E- naslov info@center-pokljuka.si  v času do ponedeljka, 03. julija 2017.

VSE OSTALE REZERVACIJE POTEKAJO IZKLJUČNO PREKO OBMOČNEGA ZDRUŽANJA VVS ZGORNJA GORENJSKA!

Rezervacije bodo izvršene po vaših željah.  Velja načelo, kdor se prej prijavi - prej dobi prostor. Blok za prenočitev v posamezni koči ostane pri gostu in služi kot dokazilo rezervacije prenočišča.  Pohodniki željo za prenočišče v vojašnici na Pokljuki ,vojašnici Bohinjska Bela, na Kredarici, v domu Planika ali Staničenem domu  navedejo v prijavnici, Območna združenja po pošljejo  skupno prijavnico za svoje člane na  Območno združenje VVS Zgornja Gorenjska.

Organizator bo vsakemu združenju izdal ustrezno število rezervacijskih kuponov pred pohodom v prijavni pisarni na Rudnem polju. Brez predložitve tega kupona na recepciji planinske koče, nočitev v teh objektih ne bo možna. 

Vplačila:
-    Nočitev v vadbenem centru Pokljuka ali v vojašnici na Bohinjska Beli - 6 €
-    Nočitev z enolončnico na Kredarici, ali v Planiki in Staničevem domu -20 €
-    Kritje stoškov(zaključna prireditev, malica, kapa, majica, značka) - 17 €
-    Za člane Območnih združenj, ZVVS sofinancira 9 €, tako da član namesto 17 € plača 8 €.

Na osnovi prijave, ki ga pošlje Območno združenje VVS na naše Združenje (OZ VVS Zgornja Gorenjska) vam bomo poslali račun. Ko bo ta poravnam je potrjena rezervacija pohodnikov.

Za obiskovalce zaključne prireditve, v soboto 08. julija 2017, smo pripravili posebno ponudbo:  majico pohoda, Bilten ob 30-tem jubilejnem pohodu in pasulj za 12 € si zagotovijo s prijavo in plačilom do 24.06.2017. Prijave in plačilo pošljite na Združenje borcev za vrednote NOB  Radovljica, Gorenjska c. 25,  4240 Radovljica in zgoraj navedeni transakcijski račun organizacijskega odbora. 

4. POGOJI ZA UDELEŽBO IN NAVODILA ZA POHOD

Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, PVD SEVER, ZSČ, ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pred prijavo ocenite svoje zdravstveno stanje in kondicijsko usposobljenost.
Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost!

Za kritje organizacijskih stroškov je prispevek v višini 17 €  po udeležencu.
Organizator vsem udeležencem zagotavlja spominsko majico, kapo, značko in topli obrok ob povratku  na Rudnem polju. Topli obrok se bo delil med 10 – 12,30 v prostorih hotela CENTER.
Organizator bo poskrbel za varnostno službo (ekipa gorskih reševalcev in zdravnik), ki bo delovala v organizirani koloni Rudno polje - Vodnikov dom - Planika – Triglav – Kredarica – Planika ali Staničeva koča v petek od 06:00 do 16:00 ure in v soboto od 07:00 do13:00 ure na relaciji od prenočišč do Rudnega polja. Pohod bo  organizator prilagajal trenutnim vremenskim razmeram. Če vreme ne bo dopuščalo varnega vzpona, vzpon na vrh ne bo dovoljen, pohod pa bo preusmerjen samo do Triglavskega doma na Kredarici. 

Z izpolnjeno in podpisano prijavnico se vsak udeleženec zavezuje, da se pohoda udeležuje na lastno odgovornost in da bo spoštoval navodila organizatorja pohoda in pravila obnašanja v Triglavskem narodnem parku.
Druge podrobnosti in posebnosti prijav in udeležbe določijo pasamezna Združenja sama.

POZORNO PREUČITE DODATNA POJASNILA NA PRIJAVNICI ZA POHOD!
Nasvidenje na pohodu!

PREDSEDNICA ORGANIZACIJSKEGA ODBORA                                                                                                                                                    
Danijela MANDELJC   

DODATNA POJASNILA:  (tudi: 041 486 946  Janez Koselj)
•    Organizator je za nočitve na Pokljuki s četrtka, 06. na petek 07. julija rezerviral vse razpoložljive zmogljivosti v hotelu CENTER in v vojaških spalnicah VC Pokljuka in vojašnice Bohinjska Bela.
•    Razervacijo nočitve  v hotelu CENTER si morate urediti - rezervirati sami po telefonu 04 532 00 00 ali na E- naslov info@center-pokljuka.si  do ponedeljka, 03. julija 2017.
•     Usluge v hotelu bodo stale:   nočitev z zajtrkom   30,40  €,  polpenzion  36,00  €,  večerja  8,80 €,  zajtrk  5,00 €.   Zajtrk 07. julija bo organiziran od 05- ure dalje. •    Organizator je tudi za nočitve s petka, 07. na soboto, 08. julija rezerviral del zmogljivosti v VC Pokljuka. Prijavili se boste v sprejemni pisarni pohoda na Rudnem polju in tudi poravnali 6,00 € za prenočišče.
•    Vzpon na vrh Triglava od doma Planika in Triglavskega doma bo dovoljen samo v zanesljivem vremenu.
•    Rezervacija prenočišča na gori z 07. na 08.07.  je možna samo preko vašega Združenja VVS.
•    Ne vplačujte prenočišča pred potrditvijo rezervacije s strani vašega Združenja ali organizatorja.

Organizacijski odbor

0.0
Zadnja posodobitev: torek 23 maj 2017 06:43
Sorodne Novice: Prevzem spominskega odlikovanja ob 30 letnici vojne za Slovenijo Vabilo na 31. srečanje nosilcev spominskega znaka "Golte 91" in pripadnikov 151. helikopte Razpis 17. državnega prvenstva ZVVS v smučanju in streljanju, Golte 2020 Odkritje spominskega obeležja 91 na Slemenu Vabilo na odkritje spominskega obeležja na Slemenu Vabljeni na 34. spominski pohod na Triglav Razpis 16. državnega prvenstva ZVVS v smučanju in streljanju, Golte 2019 Odprtje Spominskega centra 1991 Vabljeni na odprtje Spominskega centra 1991 Vabilo in razpis za 3. tekmovanje v lovu rib s plovcem, 2018
triglav

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!