Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Pismo veteranom glede laži na NOVA 24 TV

0 Komentarji
1489
16 jan 2017

Spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo!

Od prvega dneva predsedovanja tej ugledni organizaciji in s tem vam vojnim veterankam in vojnim veteranom, sem ob vseh priložnostih poudarjal vrednote, kot so poštenost in pravičnost, tovarištvo, visoka stopnja samozavesti, spoštovanje zgodovine lastnega naroda ter pomen uporništva našega naroda. Spoštoval sem in spoštujem vsakega posameznika, ne glede na njegovo svetovno nazorsko,politično ali strankarsko opredelitev, saj so vsi vojni veterani dali svoj neprecenljivi prispevek naši osamosvojitvi. Zato je naša odločitev, sprejeta na glavnem zboru, da se bomo odločali in ravnali v skladu z vrednotami, kot sta poštenost in pravičnost in ne po ideološki ali celo strankarskih kriterijih, za organizacijo vojnih veteranov osamosvojitvene vojne edino pravilna.

Pričakoval sem, da bo naše delo sprejeto vsaj z minimalno korektnostjo tudi v sorodni domoljubni organizaciji, to je v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Moja pričakovanja se niso uresničila in predstavniki navedenega združenja so ob vseh priložnostih, še posebej v svojih nastopih na Odboru za obrambo DZ ter v svojem strankarskem mediju neprestano širili laži, obrekovali in populistično manipulirali s polresnicami. Na nobeno od teh laži nisem reagiral, ker ne želim širiti nestrpnosti, predvsem pa menim, da avtorji ne želijo kulturne in argumentirane komunikacije, zato niso vredni mojega odgovora. Z zadnjo takšno manipulacijo in lažjo pa so prestopili prag dostojnosti in tolerance, še posebej, ker je v njej sodeloval predsednik Odbora za obrambo DZ.

S trditvami o mojih zaslužkih v svojem strankarskem mediju so zapisali, da »upokojeni generalmajor Ladislav Lipič za svoje svetovanje prejema letno 19.800,00 evrov plačila«. To trditev je objavil tudi portal Pomurec.com in verjetno še kakšen medij v Sloveniji.
Vas, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, sem dolžan seznaniti z resnico o mojih »bajnih« zaslužkih, ki je po besedah predsednika Odbora za obrambo DZ povzročila eksistenčno krizo Slovenske vojske.

Ministrstvo za obrambo sem zaprosil za izpis vseh izplačil svetovanja. Z dopisom štev. 110-3/2017-2 z dne 10.01.2017 so na moje zaprosilo odgovorili, da sem v letu 2013 za svoje svetovanje prejel 3.930,00 EUR, za leto 2014 1.500,00 EUR, za leto 2015  1.410,00 EUR, za leto 2016 pa je bil moj prejemek 0 EUR.

Torej sem za obdobje štirih let prejel 6.840,00 EUR ter od navedenih poravnal vse obveznosti do države. 

Odgovor na ostale trditve in laži, objavljene v Novi 24 TV so pripravili vsi trije podpredsedniki ZVVS ter poslali na navedeni medij ter tudi ostalim medijem v Sloveniji.
Informacija je namenjena vam, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani predvsem iz razloga, da spoznate, da so takšne trditve in laži namenjene diskreditaciji mene kot posameznika ter s tem tudi naše organizacije ZVVS. Prav tako je sedaj jasno, s čim vse si posamezniki gradijo svojo svetlo politično prihodnost ter všečnost svojemu vodji. Upam, da bo opis takšnega početja v pomoč tudi tistim našim članom in vsem, ki še vedno slepo verjamejo vsemu, kar prihaja iz ust »edinih osamosvojiteljev« naše domovine, Republike Slovenije.

Veteranski pozdrav!

Ladislav Lipič
predsednik ZVVS


ZVVS, Rojčeva ulica 16, 1000 Ljubljana
Številka: ZVVS-3/2017
Datum:   13.1.2017 

Naslovnik:
NOVA 24 TV
MIRO PETEK, ODGOVORNI UREDNIK
LINHARTOVA 13, 1000 LJUBLJANA 

Spoštovani,

Na NOVA 24 TV, ste v minulih dneh v nekaj novicah objavili številne laži o Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (v nadaljevanju ZVVS) in posameznih vojnih veteranih. Posebej ste širili lažne informacije o predsedniku ZVVS, upokojenem generalmajorju Ladislavu Lipiču. Vaše trditve o njegovem zaslužku na Ministrstvu za obrambo (v nadaljevanju MORS) ne držijo. Generalmajor Lipič je bil naprošen za svetovanje s strani MORS, kar je običaj v vojskah NATO. Generalmajor Lipič je bil ambasador na Madžarskem, načelnik Generalštaba Slovenske vojske in svetovalec za obrambo predsednika države. Na teh državnih funkcijah je pridobil strateške izkušnje in vedenja pomembna za nacionalno varnost. Tudi višina prejemkov za svetovanje, ki jo navajate, ne drži. Kot vojni veterani smo dolžni in bomo tudi v prihodnje javno izrazili nestrinjanje ter zahtevali preklic javno objavljenih nepodpisanih člankov in intervjujev, ki lažno in inkongnito obtožujejo, obrekujejo in žalijo posameznike in celotno članstvo ZVVS (avtor omenja domnevne politične zasluge generala Lipiča ob »rušenje vlade Janeza Janše«).  Veterani smo se protestov udeležili na zahtevo velike večine vojnih veteranov, združenih v ZVVS s ciljem, da opozorimo na krivice, povzročene v času vseh slovenskih vlad od osamosvojitve dalje. Pa še to: Vlade Janeza Janše niso zrušili protesti.  Zrušil jo je njen način dela in pokopalo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije!

Zagovarjanje prestopnikov, pripadnikov Slovenske vojske (v nadaljevanju SV) temelji na poznavanju njihovega dela, pravočasnega prestopa v TO in dejstva, da so od Varnostno obveščevalne službe MORS dobili pozitivne ocene in so bili zaposleni v MORS na podlagi odločb, ki jih je podpisal takratni minister za obrambo Janez Janša. V primeru drugačne ocene, danes ne bi bili zaposleni v SV in tudi ne v poveljstvih NATO. Minister Janša je zaposlil tudi nekaj nekdanjih starešin JLA, ki niso pravočasno prestopili v TO. Temu so nasprotovali poleg starešin TO tudi pripadniki JLA, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni.

V nagovoru bralcem našega glasila Veteran sta tako predsednik ZVVS kot tudi urednik glasila izrazila tisto, kar je bilo treba povedati vojnim veteranom in veterankam. Spoštujemo uporništvo slovenskega naroda skozi vsa zgodovinska obdobja, sovražni govor in žalitve pa ne spadajo v naše glasilo, ne glede na to, kdo jih izreka. V glasilu se zahvaljujemo vsem, ki so nam v minulem letu na različne pomagali in med njimi so tudi naštete osebe. Tudi tako dokazujemo, da nas zgodovinski spomin ni izdal.
Naše ravnanje glede sodnih procesov in vsega kar se nanaša na pravosodje, se ni spremenilo. Obsodili smo ravnanje posameznikov v primeru postopkov zoper polkovnika JLA Popova in vseh ostalih, zoper katere je bila podana obtožnica. Izrazili smo tudi svoje mnenje v primeru civilne tožbe zoper brigadirja Krkoviča (lahko preberete v medijih in magnetogramu seje odbora za obrambo). Res pa je, da nismo rušili ugled in pristojnosti pravosodja, ne na sejah Odbora za obrambo in ne na mitingih pred sodišči. In tudi pisma predsedniku vlade in še manj predsedniku države v zvezi delom sodišč veterani, združeni v ZVVS, nismo pisali.

Vaše trditve, da smo izdali veterane vojne za Slovenijo so nova pritlehnost, ki se lahko rodi le v domišljiji strahopetca (morda pa bo tudi ta avtor nagrajen in bo politični komentator na nacionalni in vaši TV, kot so nekateri, ki so pisali pod psevdonimi v času znamenitih brezplačnikov). Katere veterane smo izdali, morda tiste, ki se imajo za najbolj zaslužne in edine osamosvojitelje? Kdor koli je sodeloval v pripravah na osamosvojitev in v osamosvojitveni vojni je veteran, nima pa si pravice pripisovati si nekega posebnega, ekskluzivnega veteranstva. Vložili smo izdatne napore, da smo popravili krivice, ki so bile z ZUJF povzročene vsem vojnim veteranom in storili še marsikaj, česar ne nameravamo razlagati v tem odgovoru.

Trditev, da je predsednik ZVVS prepovedal nastop brigadirja Krkoviča na letnem zboru OZVVS Ljubljana, je laž. O tem primeru je bil naš predsednik obveščen po koncu letnega zbora. Z dogajanjem ga je seznanil generalni sekretar, ki se je zbora udeležil. Na glavnem zboru ZVVS ni bil predvajan noben film, kar prav tako podtikate.
Očitate in oporekate reklami za knjigi na drugi strani glasila Veteran, uglednih in priznanih avtorjev, doktorjev znanosti. Nam nobena stranka ne ureja glasila in zato si ocene prihranite za vaš medij.

Glede negiranja drugih organizacij, kot je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (v nadaljevanju VSO) je urednik navedel dejstva. Vse navedeno se je in se dogaja in zato je bilo to potrebno napisati. Spomnimo se leta silnega varčevanja vlade Janeza Janše, ki je Veteranom vojne za Slovenijo, naša organizacija šteje preko 25.000 članov, zmanjšal letno dotacijo s pol milijona evrov na 175.000€. Novonastali VSO, ki je takrat štela nekaj sto članov in ni imela statusa veteranske organizacije pa dodelil 221.000€. Več kot prepolovil je tudi sredstva združenju Sever. 

Naj sedaj dodamo še to: VSO vodi človek, ki je bil minister za obrambo RS in si nikoli ne bi smel privoščiti toliko izrečenih laži o posameznih vojnih veteranih, kot jih je. Ob vsem tem pa še danes ne more povedati, kje je bil v času priprav na osamosvojitev in med osamosvojitveno vojno. Svojo manipulatorsko sposobnost zelo jasno izkazuje, saj drugače ne bi mogel z eno nogo stati v politični stranki (so ga spregledali in ga že izključili), ki mu je dajala politično legitimnost in z drugo nogo v stranki, kjer je videl svojo svetlo politično prihodnost.
Glede opozarjanja na eksistenčno krizo, v kateri je SV, pa naslednje: navedena kriza je bila povzročena v obdobju, ko sta vlado RS vodila gospod Borut Pahor (2008-2011) in nato gospod Janez Janša (2011-2012).Takrat se je delež proračuna  za obrambo zmanjšal z 1,63 % na 0,97 %  BDP. 

Ob tem velja dodati, da sta bila takrat obrambna ministra gospa dr. Ljubica Jelušič in nato gospod Aleš Hojs. Zanimivo je, da razen dr. Ljubice Jelušič, najbolj ostro opozarjajo na najslabšo pripravljenost Slovenske vojske v zgodovini Slovenije prav povzročitelji stanja in krivdo valijo na druge. Ob tem pa vrhovni poveljnik vse nas podučuje, kako je potrebno za SV nameniti več denarja, kajti varnost je neprecenljiva. Ni zanemarljivo tudi to, da vrhovni poveljnik domači in mednarodni javnosti svojo vojsko predstavi kot nesposobno, gospod Mahnič, kot predsednik odbora DZ za obrambo pa doda, da je naša vojska sposobna le čuvati kuhinjske kotle, medtem ko se druge evropske vojske, članice NATO, bojujejo. Odgovorni na MORS in v SV, pa  sklonjenih glav molčijo!

Vaši napadi na Zvezo veteranov vojne za Slovenijo so napad na vrednote in smotre osamosvojitvene vojne, za katere smo se borili z orožjem v roki in nekateri bojni tovariši so za samostojno Slovenijo žrtvovali življenje. Ne mešamo se v dnevno politiko in pustimo pri miru organizacije in medije, ki so pod krinko civilne družbe oziroma medijske neodvisnosti transmisija in orodje politične stranke. 

Vi nam ne morete ukazovati in ne odvzeti pravice govora in delovanja. Za dnevne politične obračune ne žalite posameznikov, posebej pa ne ZVVS, ki združuje tiste, ki smo vam z orožjem v roki priborili svobodo, demokracijo in neodvisnost.

Zahtevamo, da pismo v celoti objavite na Nova TV 24, v časovnih okvirjih in številu ponovitev v katerih ste gledalcem sporočali neresnice o ZVVS in njenem predsedniku.

Za Zvezo veteranov vojne za Slovenijo
podpredsedniki:
Marjan Grabnar
Venčeslav Ogrinc
Danijel Božič

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Pismo predsednikom in sekretarjem OO VVS Pismo predsednika ZVVS Ladislava Lipiča Pismo veteranom ZVVS Čestitka veteranom ob dnevu državnosti Pismo podpore predsedniku ZVVS g. Ladislavu Lipiču Pismo podpore Posavskih veteranov Stališče PO ZVVS Severnoprimorske v zvezi z objavami na Nova24TV Pismo podpore predsedniku ZVVS generalmajorju Ladislavi Lipiču iz Združenja SEVER Pismo predsednika ZVVS, Ladislava Lipiča
NOVA 24 TV

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!