Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

SKUPNA IZJAVA

0 Komentarji
798
12 mar 2021

Skupna izjava vojnih veteranov 1991 ob pregonu dijakov, ki so mirno in z upoštevanjem higienskih pravil proti širjenju okužb protestirali za vrnitev v šolo.

Obsojamo!
Obsojamo, glasno in javno, ker je molk najbolj strahopetna oblika strinjanja.
Obsojamo, ker pravo in pravičnost nista več sopomenki v državi, za katero smo se borili in verjeli, da zaradi izrečenega ne bo nihče in nikoli od nikogar preganjan. Še najmanj pa dijaki, ki bi radi v šolo, ker se zavedajo, da je le znanje temelj osebnega in družbenega razvoja. Dijaki so na protestih, z upoštevanjem vseh priporočil proti širjenju virusa, dokazali svoj razum, odgovornost in aktivno državljansko držo v časih, ko je konformizem temeljni problem naše demokracije. 

Obsojamo z zavestjo, da je argumentirana, spoštljiva in javna kritika oblasti temelj demokracije in ker sta državljanski pogum in pokončna drža ustvarila to državo.
Obsojamo dejanja oblasti nad mirnimi protestniki, ker so se med vladanjem v imenu ljudstva in strahovlado nad ljudstvom, s tem dejanjem nevarno približali slednjemu.
Obsojamo, s čisto vestjo, ker smo v boju in miru dokazali, da zmoremo preseči vse svetovno nazorske delitve v veri, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo in v prepričanju, da zastopniška demokracija tega ne sme nikoli pozabiti ter da oblast, ki jo pooseblja vlada, ravno zaradi tega ni in ne sme biti absolutna. 

In na koncu, obsojamo, ker se veterani, navkljub letom, ki jih nosimo, do obisti zavedamo, da imajo mladi pravico biti kritični, saj sta prihodnost in svet njihovi.

Zveza veteranov vojne za Slovenijo
Zveza policijskih veteranskih društev Sever
Zveza društev in klubov Moris

0.0
Zadnja posodobitev: petek 12 marec 2021 17:28
Sorodne Novice: Izjava-protest VSO za muzej osamosvojitve Izjava predsednika Ladislava Lipiča Izjava ZVVS in ZPVD Sever Izjava vojnih veteranov 91 od Dnevu suverenosti Pobuda veteranov vojne za Slovenijo – izjava za javnost Izjava predsenikov veteranskih organizacij ZVVS Ladislava Lipiča in ZPVD SEVER dr. Tomaža Časa Skupna slovesnost "dan upora proti okupatorju, praznik dela in dan zmage nad fašizmom"
pregon dijakov

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!